Persoonlijke stijl

Wessel Louis

Mensen verschillen van elkaar, daarom leven wij in een dynamische en kleurrijke wereld. Gelukkig voelen we ons met sommige mensen onmiddellijk op ons gemak. Het klikt zeggen we dan. Met één woord begrijpen we elkaar. Terwijl we met anderen juist op een verschillende golflengte zitten. Zo voelt het, we begrijpen elkaar gewoonweg niet. De ander doet zo anders, denkt anders……

Het ingewikkelde van communicatie is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. Je kunt er wel naar vragen, feedback geven, ideaal wordt het nooit. Daarom gaan we interpreteren wat we zien in en bij de ander. Jammer genoeg doen we dit vanuit ons eigen perspectief, met onze behoeften en bedoelingen. Wij vullen dus in en hierdoor ontstaat ruis en miscommunicatie. Conflicten soms.

Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Als we daar inzicht in  krijgen dan kunnen we elkaar beter begrijpen. Dan kunnen we afstemmen op de ander en zal de relatie en communicatie met die ander harmonieuzer zijn.

Jouw persoonlijke stijl bepaalt in grote mate hoe je handelt en reageert in bepaalde situatie.  Dick Swaab zegt in zijn boek “wij zijn ons brein” dat ons gedrag al voor 60% is bepaald bij geboorte. De rest is cognitief. Aangeleerd. Opvoeding, opleiding, omgeving. Wil jij weten welke stijl jouw preferente stijl is in communicatie? Door middel van een intake gesprek, een online vragenset en een persoonlijke debrief kun jij je persoonlijke effectiviteit aanzienlijk vergroten klik hier.


Terug naar gedragsanalyse

Meer over onze persoonlijke waarden

Meer over onze persoonlijke interesses

Meer over Q4 Disc

Gerealiseerd door:
147Media.nl