Persoonlijke Waarden

Wessel Louis

Hoe wij kijken, oordelen en onze omgeving interpreteren heeft te maken met onze onderliggende waarden en overtuigingen. Deze filteren ons beeld van de ander, de wereld en ons oordeel.

Vaak gaan we er van uit, dat mensen om ons heen op dezelfde manier in het leven staan. Dat we basis waarden met elkaar delen en dat we hetzelfde belangrijk vinden. Logisch toch? Niet dus. Mensen kunnen echter wezenlijk van elkaar verschillen als het gaat om persoonlijke waarden. Zeker onze kernwaarden, de waarden die we vroeger thuis al geleerd hebben, bepalen in grote mate met welke intensiteit we de dingen zien en doen. Zelfinzicht hierin is mooi. Nog handiger wanneer we inzicht krijgen wat de ander van wezenlijk belang vind, zowel privé als zakelijk.  Persoonlijke waarden zijn verankerd in ons waarden perspectief. Dit is een groep van waarden en overtuigingen die sterk met elkaar samenhangen en bij elkaar horen. Deze groep waarden vormt een bepaalde georganiseerde manier van kijken en oordelen.

In tegenstelling tot onze persoonlijke stijl, die van invloed is op ons onbewuste handelen, worden onze waarden en overtuigingen cognitief gevormd.  Ze veranderen in de loop van de tijd, terwijl onze persoonlijke stijl nauwelijks veranderd. Wil jij weten welke waarden en overtuigingen jij gebruikt om te interpreteren en oordelen. En handvatten krijgen om meer in overeenstemmimg te handelen met je waarden en hierop te reflecteren? Door middel van een intake gesprek, een online vragenset (in combinatie met persoonlijke stijl vragenset) en een persoonlijke debrief kun jij je persoonlijke waarden leren kennen en je persoonlijke  effectiviteit aanzienlijk vergroten klik hier.


Terug naar gedragsanalyse

Meer over onze persoonlijke stijl

Meer over onze persoonlijke interesses

Meer over Q4 Disc

Gerealiseerd door:
147Media.nl