Hoe zit het met uw missie en visie?

Wessel Louis

Stel, u bent uw bedrijf zo’n  vijf of zes jaar geleden begonnen. Uw startperiode was succesvol. Nieuw in de markt, alles strak-heldere positionering. Het ging toen vanzelf. U handelt vanuit heldere uitgangspunten en doelen, uw eerste medewerkers bewegen mee. Volop aandacht voor nieuwe klanten. Groei betekent ook instroom van nieuwe medewerkers. U blijft natuurlijk sturen op groei in omzet en winst. Het steeds groter wordende team stuurt lastiger. Willen ze wel allemaal hetzelfde? Er loopt langzaam zand in de machine. U hielt wel zicht op hun competenties, maar er was minder aandacht op hun gedrag dat ze meenamen in uw bedrijf. Iedereen werkt hard, maar er ontbreekt iets. Is er nog wel een duidelijke horizon voor iedereen? Herkenbaar voor u?

Focus op missie en visie van uw bedrijf

Succes verbindt , maar verblindt ook. Uw bedrijf staat volledig in de doe stand. Werk in uitvoering. Daarom is het zo effectief om samen met u medewerkers regelmatig te kijken naar en praten over missie en visie. Betere teambuilding kun je niet hebben. Double You, training heeft in het MKB met succes gewerkt om deze zaken samen weer helder  op de rit te krijgen.

Blijvend succes door het gedrag van en voor alle medewerkers te kennen

Door toepassing van het DISC model van Q4 Profiles krijgt u en uw medewerkers/ teams een blijvend en rijk inzicht in de persoonlijke kwaliteiten en voorkeuren van het gedrag en de behoeftes er achter. Bij uw teams speelt het vooral over de optimale teamsamenstelling. Elkaar blijvend, beter leren kennen en begrijpen. U creëert een nog hechter team dat effectief met elkaar communiceert en elkaar versterkt.

Na afloop van het in company programma heeft u bereikt dat

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Gerealiseerd door:
147Media.nl